Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Oct
31

Ce este SEO ?

Autor: ionut

SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization, ceea ce s-ar defini prin procesul de crestere a vizitatorilor unui site, datorita afisarii cat mai aproape de inceputul listei de rezultate intr-un motor de cautare (Search Engine).

Este deja foarte cunoscut ca cea mai mare parte dintre utilizatorii unui search engine se uita in general in primele 3 pagini de rezultate. Mai exact, cu cat un site se afla cat mai aproape de primul rezultat returnat (ideal ar fi sa fie chiar primul), cu atat mai mult acesta are sanse sa fie vizitat de utilizatorii ce au initiat cautarea respectiva.

Putem numi astfel rank-ul unui site ca fiind numarul sau de ordine in lista rezultatelor returnate de motorul de cautare. Este lesne astfel de inteles ca este foarte important ca un site sa aiba un rank cat mai mic pentru a obtine cati mai multi vizitatori prin intermediul search engine-lor.

SEO ajuta site-urile sa fie “cat mai pe placul” motoarelor de cautare. Le ajuta pe acestea sa inteleaga mai usor despre ce este site-ul respectiv sau care sunt cuvintele cheie care definesc site-ul. Aceaste lucruri vin in ajutorul motoarelor de cautare, dar, interesul principal al SEO este o consecinta a celor enumerate mai sus. Presupunand ca avem doua site-uri care se ocupa cu aceeasi tema, si care au continut asemanator, dar, dintre care doar unul este optimizat pentru motoarele de cautare. Atunci cand un utilizator ar genera o cautare pentru unul din cuvintele cheie ce definesc cele doua site-uri, cel care a fost optimizat are sanse mai mari sa apara inaintea celui de-al doilea in lista de rezultate. Acest lucru se datoreaza si faptului ca motorul de cautare a “inteles” mai bine cu ce se ocupa site-ul optimizat.

Intrand mai mult in detaliu, exista doua modalitati de abordare a problemelor de optimizare pentru search engine-uri. Exista Black Hat SEO, si White Hat SEO. Aceste doua tehnici sunt oarecum diferite una fata de cealalta prin moralitatea lor. White Hat SEO se ocupa in general cu acele optimizari care ajuta motorul de cautare sa “inteleaga” mai bine continutul site-ului, in timp ce Black Hat SEO se foloseste de anumite “scapari” ale alogritmilor de cautare pentru a aduce site-ul sau pagina optimizata printre primele rezultate. In timp ce prima tehnica, White Hat SEO este o tehnica de optimizare morala, si are cele mai bune efecte pe termen lung, cei care folosesc Black Hat SEO sunt considerati a fi Spammeri, si…, in general efectele muncii lor pot fi observate intr-o perioada mai scurta, dar, in acelasi timp efectul lor de lunga durata este marcarea site-ului respectiv ca fiind site de spam, si excluderea acestuia din rezultatele motoarelor de cautare. Este evident ce tehnica de optimizare trebuie folosita pentru un site. Cu toate acestea, exista multe dezbaterii pe tema : “Care este mai folositoare : Black Hat SEO sau White HAT SEO?”. Sunt persoane (in general cei care folosesc tehnici White Hat) care spun ca Black Hat SEO nu ar trebui folosita niciodata, si ca este imorala, si inutila publicului larg. In acelasi timp, adeptii Black Hat SEO sustin ca in general toate tehnicile de optimizare nu sunt morale, inclusiv cele White Hat, deoarece prin aceste tehnici se incearca “pacalirea” motorului de cautare. Interesanta mi s-a parut mie discutia dintre Earl Grey (adept al Black SEO) si randfish (White Hat) legata de moralitatea celor doua tehnici de optimizare.

In concluzie, SEO reprezinta o tehnica de optimizare a paginilor unui site (sau a intregului site) in asa fel incat continutul acestor pagini sa fie cat mai “pe intelesul” motoarelor de cautare. Aceasta nu este o definite, ci este o prezentare pe scurt a ideii de SEO.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.